Een gezonden leven met een e-sigaret

Steeds meer mensen stoppen met traditionele sigaretten en kiezen voor de elektrische sigaret. De redenen die ze hiervoor hebben kunnen verschillend zijn, maar zijn meestal samen te vatten in drie kernachtige zaken: gezondheid, verslaving en smaak.

Gezondheid
Op de verpakking van traditionele sigaretten staan met grote letters allerlei waarschuwingen vermeld. Traditioneel roken is dodelijk. De ingeademde verbrandingsgassen richten in je longen maar ook in de rest van je lijf vernielingen aan die tot kanker of hart- en vaatziekten kunnen leiden. Bovendien is de uitgeademde rook ook schadelijk voor de mensen om je heen. Traditionele sigaretten, die wil je liever mijden. Toch steek je graag eens een sigaretje op. Gelukkig is er nu de elektrische sigaret, die afrekent met bovengenoemde gezondheidsrisico’s. Er vindt geen verbranding plaats bij het gebruik van de elektrische sigaret, dus er is geen sprake van in- of uitgeademde verbrandingsgassen.

Verslaving
In traditionele sigaretten vind je nicotine. Deze stof zorgt voor een prettig gevoel, maar is daarnaast ook hoogst verslavend. Uiteindelijk doet nicotine je gezondheid geen goed. Bij een elektrische sigaret maak je gebruik van e-liquids. Bij verdamping komt er een damp vrij die je kunt inhaleren. De e-liquids zijn in allerlei sterktes te krijgen. Zo kun je kiezen voor veel, maar ook voor heel weinig of zelfs géén nicotine. Met een elektrische sigaret kun je dus het nicotinegehalte dat je binnenkrijgt dus heel langzaam afbouwen. Zo kom je van die nicotineverslaving af.

Smaken
In de e-liquids zit niet alleen nicotine. Er zitten ook allerlei geur- en smaakstoffen in. Dat zorgt ervoor, dat je bij inhaleren een bepaalde geur of smaak binnenkrijgt. Omdat deze stoffen in de vloeistof van de e-liquids zijn toegevoegd is een grotere variëteit aan verschillende smaken mogelijk. Van traditionele tabakssmaken tot koffie, mokka, cola of diverse fruitsmaken. Kijk voor meer info mbt. liquids op deze website